24

Voorjaarsvakantie

Het thema gedurende de voorjaars-, mei-, en zomervakantie is:

Back To The Future

Programma Voorjaarsvakantie 2019

Workshops Voorjaarsvakantie 2019 8+

Let op: Schrijf uw kinderen van te voren in voor de workshops op de locatie waar hij/zij tijdens de vakantie is.

Ook in de voorjaarsvakantie bieden we de kinderen sportieve, creatieve en uitdagende activiteiten aan. Deze week staat in het teken van geschiedenis en de toekomst in het algemeen. Wanneer is iets precies geschiedenis bijvoorbeeld, en wat betekent ‘toekomst?’ Er komen weer verschillende workshops aan bod en we gaan op stap. Wat helemaal nieuw is vanaf dit jaar, is dat we de kinderen tijdens de vakantie BSO splitsen op leeftijd. Dit geeft ons de mogelijkheid een apart programma te maken voor de kinderen van 4 t/m 7 jaar en van 8 t/m 12 jaar. Hierdoor kunnen we de activiteiten nog meer toespitsen op de wensen en behoeftes van de kinderen. Ook kregen we signalen van zowel kinderen, ouders als pedagogisch medewerkers dat het moment van brengen ‘s ochtends vaak erg overweldigend was voor de allerkleinsten. Soms op een nieuwe locatie, met nieuwe gezichten en dan ook nog zo veel (grote) kinderen. Deze momenten zullen nu naar verwachting rustiger verlopen, met minder kinderen op een locatie.

Qua workshops is er een 8+ programma. Deze zijn allen bedoeld voor kinderen van 8 jaar en ouder. De kinderen van 4 t/m 7 jaar hebben een ander programma, geschikt voor deze leeftijd. Op het workshopprogramma staan deze keer ‘discodansen uit de ‘70’, ‘grottekeningen uit de oertijd’ en ‘koken uit grootmoeders kookboek’. De kinderen gaan 1,5 uur per dagdeel aan de slag met een extern ingehuurde docent of een pedagogisch medewerker die zich voor een dagdeel alleen bezighoudt met de workshop. Het is de bedoeling dat u uw kind(eren) van te voren inschrijft voor de workshops. Naar aanleiding van het aantal opgaven maken wij groepsindelingen en kopen wij voldoende materialen in. Daarom willen we u er wel op wijzen dat we graag willen dat de kinderen die opgegeven zijn, ook écht meedoen.

Woensdag 27 februari gaan we met alle kinderen ‘s ochtends naar het Kijk en Luister Museum in Bennekom.

Donderdag 28 februari gaan we met alle kinderen van 4 t/m 7 jaar mee voor een Buiten Belevingsdag op de kinderboerderij. Deze dag gaan we terug in de tijd en maken we met de kinderen onze eigen kampvuurtjes, bakken we broodjes en gaan we natuurlijk ook even bij de dieren kijken. Naast de kinderboerderij zit een grote speeltuin waar de kinderen zich ook prima zullen weten te vermaken. Uiteraard zijn wij deze dag extra waakzaam op de veiligheid en hygiëne van de kinderen. Wij vragen u uw kind(eren) ‘s ochtends te brengen, vanaf 7.30 uur, en ‘s middags weer op te halen, uiterlijk 18.30 uur, bij Kinderboerderij De Oude Hofstede (Bovenbuurtweg 35, 6717 XA Ede). Wanneer de weersvoorspellingen dermate slecht zijn verplaatsen wij onze belevingsdag naar de meivakantie en stellen u hiervan op de hoogte. Zorgt u er alstublieft wel voor warme, oude kleding die vies mag worden en/of kapot mag gaan?

Aanmelden
Onze inschrijfdatum is gesloten, mocht u nog opvang nodig hebben dan kan u contact opnemen met onze Klantenservice, wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden. info@spelenderwijsede.nl

TERUG