24

Zomervakantie

De meivakantie van 2019 was er één waarbij we verschillende tijdperken doorliepen naar aanleiding van een brief van Marty McVlieg. Er was een uitje naar Kasteel Hernen, waarbij de kinderen een speurtocht hadden en ze zelf appels mochten roosteren op een vuur. Op dinsdag 30 april was er weer een belevingsdag voor alle kinderen 4 tot en met 7 jaar bij Kinderboerderij de Oude Hofstede, waar zij in het Asterix en Obelix-kamp allerlei opdrachten moesten vervullen. Er werden trekpoppen van Marty McVlieg gemaakt in verschillende vormen. Zo maakten de 4 t/m 7-jarigen ze van karton maar moesten de 8+ kinderen hard aan het werk met hout. Zij moesten hem zelf tekenen en figuurzagen. Met een strijdwagen moest er een parcours afgelegd worden en nog heel veel meer.  

Het thema dat gedurende de voorjaars-, mei-, en zomervakantie wordt aangeboden is:  Back To The Future

Ook deze vakantie gaan we verder op ons ‘Back To The Future’ avontuur. In de meivakantie hebben we ons voorbereid en nu weten de kinderen precies welke kleding mensen droegen, wat ze aten en hoe ze woonden. Nu is het tijd om in de tijdreismachine te stappen en de fouten die Dokter Bruin heeft gemaakt in de verschillende tijdsvakken te herstellen. Zo zorgen de kinderen ervoor dat de toekomst eruit blijft zien zoals het hoort. Stap in de Spelenderwijs tijdmachine en ga mee op dit spannende avontuur!

Op de maandag, dinsdag en donderdag splitsen we de groepen qua leeftijden, dit zijn vaak de drukkere dagen qua kindaantallen. Op de Kern worden de kinderen van 4 tot en met 7 opgevangen, op BuitenGewoon (de straat oversteken bij de Kern) vangen we de 8+ kinderen op en bij Rataplan splitsen we de groep over de twee ruimtes waar wij gebruik van maken. Daardoor kunnen we een apart programma blijven maken voor de kinderen van 4 t/m 7 jaar en van 8 t/m 12 jaar, helemaal toegespitst op de wensen en de behoeften van de kinderen in de leeftijdscategorieën. Ervaring leert ons dat er in het midden van de zomervakantie altijd wat minder drukke weken zijn, let dus op uw bevestiging naar welke locatie u uw kind kunt brengen.  

Workshops

Ook dit keer hebben we ons best gedaan een gevarieerd en uitdagend programma te maken met voor elk kind wat wils. De workshops gaan niet ten koste van het reguliere programma op de groep, het is echt iets extra’s. Het is de bedoeling dat u uw kind(eren) van te voren inschrijft voor de workshops. Naar aanleiding van het aantal opgaves maken wij groepsindelingen en kopen wij voldoende materialen in. Daarom willen we u er wel op wijzen dat we graag willen dat de kinderen die opgegeven zijn, ook écht meedoen. Neemt u de begeleidende stukjes in de bijlage dus vooral door met uw kind(eren) om te kijken waar hij/zij enthousiast van wordt. 

U kon uw kind(eren) opgeven t/m 23 juni 2019

Vanaf 24 juni ontvangt u per mail de bevestiging. Annuleren kan t/m zondag 30 juni. Annuleringen die wij na 30 juni ontvangen, worden in rekening gebracht of boeken wij af van uw 46 weken contract.

Wij nemen contact met u op wanneer uw aanvraag na 23 juni bij ons binnenkomt. Wij bekijken samen met u of wij de aanvraag nog in kunnen plannen. 

Programma ouders en kinderen zomervakantie 2019

Workshop programma

 

TERUG