24

Herfstvakantie

In de zomervakantie kwam ons ‘Back to the Future’ avontuur tot een hoogtepunt. In 6 weken tijd reisden we met onze tijdmachine de hele wereld over om Marty McVlieg te helpen. We maakte grottekeningen in de tijd van de dino’s en holbewoners, aten Griekse salade in tijd van de Grieken en Romeinen, genoten een High Tea in de pruikentijd, knutselde onze eigen parachute in de tijd van de wereldoorlogen, speelde een quiz over ruimtevaart tijdens ‘van de maan en weer terug’ en zongen karaoke in de ‘80. Ook hebben de kinderen zichtbaar genoten van de dagjes weg naar de Pyramide van Austerlitz, het maisdoolhof, de hei en de concordiamolen. 

Maar hoe leuk het ook was, de opdracht van Marty liep ten einde, en dat betekent dat we het komende schooljaar een nieuwe uitdaging aan kunnen gaan. 

Het thema dat gedurende het schooljaar 2019-2020 in elke vakantie aangeboden wordt is: 

“De Spelenderwijs-spelen”

Met de zomerspelen van 2020 in zicht worden de Olympische ringen weer van zolder gehaald. Maar wacht, de Olympische ringen zijn weg! Hoe kunnen we nu een Olympische spelen organiseren zonder de gekleurde ringen? Het is aan de Spelenderwijs kinderen om de gekleurde ringen weer bij elkaar te verzamelen. In elke vakantie is er 1 te verdienen. Vijf schoolvakanties in een schooljaar, 5 ringen te verdienen. Schoolvakanties vol sportieve uitdagingen, challenges, feestelijke huldigingen en uitdagende spellen. Ook voor de minder sportievelingen valt er genoeg te doen. Zo zullen koken (met welke voeding word ik sneller of sterker?) en knutselen (eigen medailles bijvoorbeeld) regelmatig op het programma staan. 

Ook de workshops zullen niet ontbreken en ook hierin streven we ernaar voor elk kind wat wils aan te bieden. In de herfstvakantie staat voor de 4-8 kinderen een workshop Dans gepland (omdat hij zo leuk was in de zomer), en voor de 8+ kinderen basketbal en voetbal.

Ook dit nieuwe schooljaar zullen de activiteiten tijdens onze vakantie BSO gedifferentieerd worden op leeftijd. Zo ontstaat er een programma voor de kinderen van 4-8 jaar en voor de kinderen van 8+ jaar. Voor het volledige programma in de herfstvakantie kijkt u in de bijlage ‘activiteitenprogramma’ bij deze mail. 

Workshops

Ook aankomende vakantie zijn er een aantal workshops waarvoor u uw kind op kan geven. In het inschrijfformulier kunt u ze apart aanklikken. Let u daarbij op de leeftijdcategorie en op de locatie.  Graag vragen we ook aandacht voor het volgende. In de zomer kwam het geregeld voor dat kinderen ingeschreven stonden voor een workshop maar op de dag zelf niet kwamen (zonder afmelding). Dit is erg zonde wanneer er op een kind gerekend wordt en hier materiaal voor ingekocht wordt. Bovendien kunnen andere kinderen zich soms niet meer opgeven omdat de workshop vol zit. Kortom, wilt u zich hier bewust van zijn?

Aanmelden

Wij verwelkomen uw kind(eren) graag de komende herfstvakantie. 

Inschrijven kan via de link: inschrijfformulier Herfstvakantie

In verband met het net in gebruik nemen van de ouderapp laten we de vakantie aanvraag voor de herfstvakantie nog via dit systeem lopen. Zo weten we zeker dat de inschrijvingen goed binnenkomen. We hopen met de kerstvakantie de aanvraag voor de vakantieopvang via de ouderapp werkend te hebben. Zoals u van ons gewend bent ontvangt u van ons, voor de annuleringsdatum, het personele rooster.

Samenvoegen van BSO locaties

U kunt bij het inschrijven kiezen uit de locatie Rataplan, Ratjetoe* of de Kern/ BuitenGewoon. Wij kijken tevens naar het aantal opgegeven kinderen van één locatie. Naar aanleiding van deze aantallen zullen wij besluiten of er ook andere locaties open gaan. 

In de bevestigingsmail wordt vermeld op welke locatie de vakantie BSO wordt aangeboden, kijkt u hier even goed naar! Het is fijn als de kinderen uiterlijk om 9.15 uur op de BSO zijn, dan kunnen de pedagogisch medewerkers aan het programma beginnen. Belt u even naar de locatie waar uw kind opgevangen wordt, als uw kind onverhoopt niet komt? 

U kunt uw kind(eren) opgeven t/m zondag 15 september.

Vanaf maandag 16 september ontvangt u per mail de bevestiging. Annuleren kan t/m zondag 22 september.  Annuleringen die wij na 22 september ontvangen, worden in rekening gebracht of boeken wij af van uw 46 weken contract.

Wij nemen contact met u op wanneer uw aanvraag na 15 september bij ons binnenkomt. Wij bekijken samen met u of wij de aanvraag nog in kunnen plannen. 

Programma ouders en kinderen herfstvakantie 2019

TERUG