Terugblik

16 t/m 20 oktober 2017 – Herfstvakantie opvang
In de herfstvakantie hielden we ons bezig met het thema Games. De oudere kinderen maakten een eigen houten bordspel in 3D. Anderen bogen zich over een levensgrote versie van het spel Scrabble; zo groot dat we in teams van twee hebben gewerkt. De allerkleinsten speelden een spelletje Verhalenbingo, met rode wangen van de inspanning. Want het verhaal zelf was al zo spannend. En dan moesten ze ook nog goed letten op de cijfers die werden genoemd. Wie weet stonden die wel op hun bingokaart. Om wat energie kwijt te kunnen werd er een Super Mario parcours afgelegd. En zo waren er in de herfstvakantie opvang nog meer leuke activiteiten rond het thema Games.

Als klap op de vuurpijl zijn we met zijn allen naar Cultura geweest voor een uitvoering van Meneer Monster, de Waanzinnige Boomhut. De uitvoering werd afgesloten met twee leuke workshops waaruit de kinderen mochten kiezen. Dank je wel, Cultura, voor een mooie middag en een fijne samenwerking!

 

14 oktober 2017 – World Food Day
Samen met Malkander was Spelenderwijs te vinden op de World Food Day. Dit evenement vond dit jaar plaats op het Kazerneterrein in Ede. De dag ervoor hadden de kinderen van de bso lekkere wraps gemaakt om uit te delen. Ook waren er fruit- en groentespiesjes als gezonde traktaties. Spelenderwijs kon zo laten zien hoe haar beleid op het gebied van gezonde voeding in de praktijk wordt gebracht. Twee meiden van de bso hielpen mee en beantwoordden vragen.
Het was een geslaagde dag! Veel bezoekers hebben geproefd van onze traktaties en wij hebben ons laten zien en gingen met mensen in gesprek. Wel verliep de dag wat chaotisch en anders dan wij ons hadden voorgesteld. De organisatie van de World Food Day heeft nog wat verbeterpuntjes voor een volgende keer, zullen we maar zeggen.

 

5 oktober 2017 Stakingsdag basisonderwijs
Heel wat Edese scholen hebben meegedaan aan de landelijke stakingsdag. Daarom waren de nodige locaties voor bso de gehele dag geopend voor de ouders die opvang nodig hadden. We hebben de gelegenheid opgepakt als een vakantie- of studiedag en hebben veel activiteiten aangeboden aan de kinderen. Er werden Minions gemaakt, karakters uit Super Mario kwamen tot leven, gameposters zijn ontworpen, er werd geschminkt en er werd een sportief obstakelparcours uitgezet.

 

26 augustus 2017 – Heidedag Otterlo
En op 26 augustus was peuteropvang Heidehummel aanwezig op de Heidedag in Otterlo.
Ook hier een stand, gezellige activiteiten en enthousiaste bezoekers.

 

19 augustus 2017 – Spelenderwijs Kids en City Run
Als hoofdsponsor en naamgever was Spelenderwijs natuurlijk ook van de partij op het kinderplein van de Spelenderwijs Kids en City Run. Een team van enthousiaste collega’s heeft met elkaar opgebouwd, geschminkt, geknutseld, fruit gesneden en uitgedeeld, foto’s gemaakt, bij de start en finish van de Run geassisteerd, kinderen opgevangen en shirts uitgedeeld. Uiteraard ontbraken ook de ‘toffe peren’ niet, onze mascottes. Warming up doen in een perenpak is echt wel een prestatie! Een aantal kinderen van de bso hadden in de zomer flink getraind en lieten zien hoe hard zij konden lopen. Ook herkenden wij ouders en medewerkers die meeliepen bij de andere afstanden. Een stralende dag was het. Op alle fronten!

 

22 juli 2017 – Valksedag
Op 22 juli was voorschool De Valkjes aanwezig bij de Valksedag, met een mooie stand en leuke activiteiten. Zij hebben die dag heel veel kinderen en hun ouders mogen ontvangen.

TERUG