Peuteropvang Vlinderveld gaat samenwerken met basisschool Al Amana

Verheugd delen wij u mede, dat de opening van de eerste peuteropvang op islamitische grondslag in zicht is. Na een lange aanloopperiode waarin Spelenderwijs samen met basisschool Al Amana is gaan onderzoeken of het mogelijk is om middels samenwerking een peuteropvang op islamitische grondslag te starten, kunnen wij nu bekendmaken dat peuteropvang ’t Vlinderveld met ingang van 5 maart a.s. vanuit een islamitische grondslag
gaat werken.

Aanleiding voor deze samenwerking is het feit dat een groot aantal kinderen die op 4 jarige leeftijd naar basisschool Al Amana gaat, vooraf geen voorschoolse voorziening heeft bezocht (het afgelopen jaar was  ca. 30%). Ouders geven aan dat de reden hiervoor is,
dat zij zich niet herkennen in de identiteit van de peuteropvang in Ede.

Het afgelopen jaar hebben we veelvuldig overleg gehad met basisschool Al Amana om elkaar beter te leren kennen. Ook hebben we onderzocht hoe we de peuteropvang op Islamitische grondslag vorm kunnen geven en wat dat betekent voor de kinderen en hun
ouders. Maar vooral ook wat dit betekent voor het werk op de groep. Hoe geven wij
invulling aan de islamitische identiteit op een peutergroep?

Nu we deze vragen hebben weten te beantwoorden, hebben we de handen ineen geslagen en gaan we deze uitdaging gezamenlijk aan.

We benadrukken hierbij dat iedereen welkom is bij de nieuwe islamitische peuteropvang, ongeacht de culturele en/of religieuze achtergrond.

Maandag 5 maart en dinsdag 6 maart a.s. is er tijdens de inloop een koffiemoment voor ouders om te vieren dat we van start gaan. Deze opening is bedoeld voor de ouders van kinderen, die momenteel al naar ‘t Vlinderveld gaan.  

De officiële opening volgt op een nader moment, meer informatie hierover volgt t.z.t.  

 

Om de islamitische identiteit van de peuteropvang bekendheid te geven en herkenbaar te laten zijn, zal de peuteropvang een nieuwe naam krijgen. Peuteropvang ‘t Vlinderveld wordt met ingang van 5 maart peuteropvang Besma (betekent: glimlach).

Voor ouders die op zoek zijn naar een peutervoorziening voor hun kind; peuteropvang Besma heeft nog ruimte voor nieuwe kinderen (zie hiervoor: www.spelenderwijsede.nl of telefonisch via de klantenservice: 0318-687582).

TERUG