Ongeluk Stint in Oss

Beste ouders/verzorgers,

 

Net als u zijn wij vandaag geschrokken door het vreselijke bericht dat een elektrische bakfiets (mogelijk een Stint) betrokken is bij een afschuwelijk ongeval met ernstige afloop.

 

Ook wij vervoeren al jaren uw kinderen met een Stint. Gelukkig is dit altijd zonder problemen verlopen. De Stint wordt via een onderhoudscontract jaarlijks gecontroleerd en wanneer er tussentijds iets niet goed functioneert wordt dit direct gerepareerd. De medewerkers die op de Stint rijden hebben geoefend en hebben uitleg gekregen over hoe de Stint werkt.

 

Wij hebben de medewerkers van de BSO die vandaag en hierna met de Stint op pad zullen gaan gevraagd om vooral extra de remmen te controleren en rustig te rijden. Veilig Verkeer Nederland geeft aan dat zij pas inhoudelijk kunnen reageren nadat er onderzoek is gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. Ook is er bij de Branchevereniging en Veilig Verkeer Nederland tot op heden nooit een melding over een niet/slecht functionerende Stint binnen gekomen.

 

Wij houden de berichtgeving zoals u zult begrijpen scherp in de gaten en nemen maatregelen indien die noodzakelijk zijn.

 

Met vriendelijke groet,

 

Hansien de Marez Oyens

manager Spelenderwijs

TERUG