Japanners bezoeken Edese basisscholen

Een groep van 20 Japanners, geïnteresseerd in onderwijs voor jonge kinderen, bezocht dinsdag 19 juni een aantal scholen en speelzalen in Ede in hun rondtour door Europa. Ze kwamen kijken bij basisscholen De Zuiderpoort en De Bongerd (Proominent) en de inpandige peuteropvang locaties Villa Mengelmoes en de Speelboom, beide van Spelenderwijs Ede.

 

 

De groep wilde het Vroeg en Voorschoolse Educatie (VVE) programma Piramide en de doorgaande lijn tussen peuters en kleuters in de praktijk zien en ervaren. Ze werden gezamenlijk ontvangen in basisschool De Bongerd. Daar werden ze toegesproken door wethouder Leon Meijer en Judith Hopster, directeur van Stichting Malkander, waar Spelenderwijs Ede onderdeel van uitmaakt.

De wethouder opende het woord en vertelde zich vereerd te voelen dat mensen uit Japan in Ede kwamen kijken. Ook noemde hij het belang van VVE en de keuzevrijheid voor onderwijs die ouders in Nederland hebben.

De groep verdeelde zich vervolgens over de 2 speelzalen en twee kleuterklassen. In een ontspannen sfeer liepen ze rond en bekeken alles tot in de kleinste details. Ze vroegen honderduit over onder meer planning, materialen, kosten en over de samenwerking.

TERUG