U heeft een VVE-indicatie van het consultatiebureau:

De ouderbijdrage is gebaseerd op 11 maanden per jaar, maar is uitgesmeerd over 12 maanden. Iedere maand wordt er dus geïncaseerd, ook in de zomerperiode.

Bij een schriftelijke VVE indicatie door het consultatiebureau voor een VVE programma betaalt u een vast bedrag per maand, nl € 10,62. Uw peuter maakt dan gebruik van een VVE programma van 3 of 4 dagdelen. U dient de schriftelijke indicatie samen met uw inschrijfformulier in te leveren bij de Klantenservice Spelenderwijs. Bezoekadres: Gebouw De Vleugel, Raadhuisstraat 117 (hoek Arnhemseweg), 6711 DS Ede. De Klantenservice bevindt zich op de tweede verdieping.

U heeft GEEN VVE-indicatie:

Dan kunt u in 2017 kiezen voor twee opties:

  1. kinderopvangtoeslag aanvragen (in veel gevallen goedkoper) of
  2. u kunt gebruik maken van de ouderbijdragetabel van de gemeente. direct naar optie 2

Let op: vanaf januari 2018 bestaat alleen nog maar de optie om kinderopvangtoeslag aan te vragen, wanneer beide partners werken. Voor deze ouders komt optie 2 dan te vervallen.

Optie 1: uw wilt kinderopvangtoeslag aanvragen

Wanneer heeft u recht op kinderopvangtoeslag?

  • beide partners werken
  • u studeert (een door DUO erkende studie)
  • u volgt een traject om werk te vinden
  • u volgt een verplichte inburgeringscursus

Hoe vraagt u kinderopvangtoeslag aan?
Via de website van de belastingdienst (Kinderopvangtoeslag 2017). Hier kunt u ook een proefberekening maken.
U heeft het LRKP-nummer van de locatie van uw kind hierbij nodig.
Wanneer u hulp nodig hebt bij het invullen kunt u contact opnemen met de klantenservice Spelenderwijs zij helpen u graag.  De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30-16.00 uur en vrijdag van 8.30-12.00 uur. Tel.: 0318-68 75 82   

Wanneer vraagt u kinderopvangtoeslag aan?
Wanneer u drie maanden voor uw kind start op de peuteropvang de toeslag aanvraagt krijgt u de kinderopvangtoeslag op tijd.  Let op: u kunt tot maximaal 3 maanden na de start op de peuteropvang de toeslag aanvragen. De toeslag wordt dan alsnog met u verrekend.

Wat betaalt u voor de peuteropvang?
Het tarief voor de peuteropvang bedraagt in 2017 € 7,18 per uur. U betaalt Spelenderwijs het aantal uren dat uw kind gemiddeld per maand naar de peuteropvang komt. De peuteropvang is 40 weken per jaar geopend. U betaalt een vast bedrag per maand. De toeslag van de belastingdienst ontvangt u ook per maand.
Bijvoorbeeld: uw kind gaat 1 ochtend van 3,5 uur en 1 middag van 2 uur naar de peuteropvang. Per maand is dat gemiddeld: 5,5 uur per week x 40 weken : 12 maanden = 18,33 uren per maand.
Spelenderwijs incasseert altijd rond de 1e van de maand vooruit. De kinderopvangtoeslag ontvangt u iets eerder (rond de 20e van de maand). De eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.

 

Optie 2: uw maakt gebruik van de ouderbijdragetabel van de gemeente Ede

Wanneer kunt u gebruik maken van de ouderbijdragetabel?

  • u bent eenverdiener (kostwinnersgezin)
  • u bent alleenstaande ouder zonder betaald werk
  • of u kiest er in 2017 voor om geen kinderopvangtoeslag aan te vragen terwijl u dat wel kunt doen.


Wat betaalt u voor de peuteropvang?
De hoogte van de te betalen bijdrage is afhankelijk van uw netto inkomen en het aantal uren dat uw kind per week naar de peuteropvang komt. De peuteropvang is 40 weken per jaar geopend. U betaalt een vast bedrag per maand. Spelenderwijs incasseert altijd rond de 1e van de maand vooruit. In bijgaand overzicht kunt u uw bijdrage vinden: Maandtarieven tabel