Op 14 oktober is het World Food Day, en daar doet Spelenderwijs ook aan mee! Op het grotendeels gratis festival, op de Mauritskazerne in Ede, kan jij als bezoeker een kijkje nemen in de keuken van verschillende voedselorganisaties in en rondom Ede. Er zijn excursies, kookworkshops (Pierre Wind), diverse talkshows, interactieve spellen, proeverij, kookdemo’s van topchefs zoals Estée Strooker, live muziek van Gerson Main en een streekmarkt met de beste lokale producenten.

Bekijk voor meer informatie en kaarten de website www.worldfoodday.nl en bezoek het Facebookevent https://www.facebook.com/events/731735163696014/

MAL1737 01 flyer WorldFoodDay A6 versie 2

Onze collega's binnen het onderwijs kunnen gaan staken donderdag 5 oktober, wij nemen de opvang van uw kind over wanneer u dit wenst.
Scholen en overkoepelende besturen nemen, in overleg met de MR, zelf een besluit in het staken of niet. 
Mocht u donderdag 5 oktober opvang nodig hebben neemt u dan contact op met de pedagogisch medewerkers op uw BSO locatie (spreek ze aan of mail hen) Zij maken een inventarisatie voor opvang vanaf 8.30 uur.
 
Mocht u normaal geen opvang hebben op de donderdag dan kunt u alsnog opvang aanvragen voor de tijd 8.30-14.30 uur. 
Wanneer we te weinig aanmeldingen hebben voor een locatie dan zullen we kijken of we locaties bij elkaar in de buurt kunnen samenvoegen, zodat er voor elke ouder een oplossing kan worden geboden.
 
Bent u een ouder die een opvang probleem heeft op donderdag 5 oktober en u heeft geen BSO contract, schrijft u dan in voor een vakantiecontract. U kunt kosteloos een vakantiecontract met ons afsluiten, u kunt dan incidenteel betaalde vakantie opvang, studiedagen opvang en dus ook een stakingsdag afnemen. Wil u meer informatie neem dan contact op met onze klantenservice (link naar contactpagina) zij kunnen u nog meer informeren.

Dinsdag 20 juni

Bij extreem hoge temperaturen op meerdere achtereenvolgende dagen, vormen (jonge) kinderen een risicogroep op het krijgen van hitte gerelateerde aandoeningen. Daarom treedt vandaag, dinsdag 20 juni, bij Spelenderwijs het Hitteprotocol in werking. Klik hier voor het volledige Hitteprotocol

Donderdag 22 juni

Op zaterdag 19 augustus 2017 wordt voor de tweede keer de Spelenderwijs City Run Ede gehouden. Een gezellig en laagdrempelig hardloopevenement dat voor iedereen iets te bieden heeft. Er kunnen diverse afstanden worden gelopen, waaronder een 1 km run voor kinderen tot en met 12 jaar, een 4 km loop en een 8 km loop voor de meer getrainde loper. De 1 km run is onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën: 3 t/m 6 jaar en van 7 t/m 12 jaar. In 2016 vond de eerste editie plaats met ruim 500 deelnemers en zo’n 2.500 bezoekers. Dwars door het centrum van Ede wordt een echt stadsparcours uitgezet. De start zal vlak voor de Heide Optocht plaatsvinden op een volledig afgezette route. Het Raadhuisplein wordt gezellig ingericht met activiteiten voor jong en oud.

Inschrijven kan op www.cityrunede.nl

Ede, donderdag 19 januari 2017

Een van onze speerpunten is een gezond voedingsbeleid. Dit is beloond met het toekennen van het OKE Vignet. Kijk voor meer informatie op www.kind-en-voeding.nl