Ede, 5 juli 2017

De zomervakantie is in aantocht. Dat betekent dat veel kinderen hele dagen naar de bso gaan. Fijn dat u die extra uren kunt afnemen, maar let wel op met de kinderopvangtoeslag.

U mag voor maximaal 70% van de werkuren van de minst werkende ouder toeslag aanvragen. Neemt u meer uren af dan moet u deze dus volledig zelf betalen.

Zorg ervoor dat de Belastingdienst altijd over de meest actuele gegevens van uw situatie beschikt.

Donderdag 22 juni

Op zaterdag 19 augustus 2017 wordt voor de tweede keer de Spelenderwijs City Run Ede gehouden. Een gezellig en laagdrempelig hardloopevenement dat voor iedereen iets te bieden heeft. Er kunnen diverse afstanden worden gelopen, waaronder een 1 km run voor kinderen tot en met 12 jaar, een 4 km loop en een 8 km loop voor de meer getrainde loper. De 1 km run is onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën: 3 t/m 6 jaar en van 7 t/m 12 jaar. In 2016 vond de eerste editie plaats met ruim 500 deelnemers en zo’n 2.500 bezoekers. Dwars door het centrum van Ede wordt een echt stadsparcours uitgezet. De start zal vlak voor de Heide Optocht plaatsvinden op een volledig afgezette route. Het Raadhuisplein wordt gezellig ingericht met activiteiten voor jong en oud.

Inschrijven kan op www.cityrunede.nl

Ede, donderdag 19 januari 2017

Een van onze speerpunten is een gezond voedingsbeleid. Dit is beloond met het toekennen van het OKE Vignet. Kijk voor meer informatie op www.kind-en-voeding.nl

Dinsdag 20 juni

Bij extreem hoge temperaturen op meerdere achtereenvolgende dagen, vormen (jonge) kinderen een risicogroep op het krijgen van hitte gerelateerde aandoeningen. Daarom treedt vandaag, dinsdag 20 juni, bij Spelenderwijs het Hitteprotocol in werking. Klik hier voor het volledige Hitteprotocol